Annons
Insändare

Nästa år blir bra för fotbollen!

Replik till Kim (den 16 december).
Insändare • Publicerad 18 december 2013
Kim, som tidigare i veckan efterlyste mer konstgräs i kommunen, får svar från fritidsnämndens ordförande Mats Svensson. Foto: Tomas Nyberg
Kim, som tidigare i veckan efterlyste mer konstgräs i kommunen, får svar från fritidsnämndens ordförande Mats Svensson. Foto: Tomas NybergFoto: Tomas Nyberg

Jag är alltid glad när någon tar upp idrottsfrågor och är engagerade. Ibland krävs det dock ett förtydligande så det blir rätt. När det gäller konstgräs så har det skett mycket i vår kommun under de senaste tre-fyra åren. Från att ha en halvbra plan i Anderslöv tillkom först Köpingeskolans konstgräs. En fantastiskt bra plan som faktiskt tillåter allsvensk fotboll så bra är den. Hade det nu inte varit för alla upphandlingar som man brottas med på upphandlingsenheten så hade vi haft guldläge denna vinter.

Till våren står det klart fyra nya planer av absolut toppklass och den senaste vävtekniken. Detta blir unikt. Dessa kommer att läggas till våren i Smygehamn, Anderslöv, Vångvallens D-plan och sedermera under året även på Vannhög. Gemensamt för alla dessa är att de har bästa möjliga dränering och underarbete och detta är oerhört viktigt. Alla är dessutom fullmått. För alla oss inblandade har detta varit oerhört viktigt. Det kostar mer men håller längre och det står inte vatten på planen. Meningen med konstgräs är ju att man ska kunna spela på den alltid.

Ibland hör man att den och den kommunen har så och så många planer men det man då glömmer att det är ”snikvarianter” som inte är dränerade och en del har inte fullmått. Det är inget alternativ för oss. Att det just nu ligger grus i Smyge och i Anderslöv beror på att det är tillfälliga åtgärder för att kunna spela där i vinter. En stor extra kostnad som uppstod på grund av alla överklagandet från det konkurerande företaget. Här kommer ju konstgräset på efter vintern. Gruset på Vångavallen är ersatt med konstgräset från Anderslöv där man tagit de bästa bitarna och kan ju användas några år. I princip kommer alla grusplaner i kommunens ägo vara borta till våren utom de på vissa skolor. När det gäller skolorna hade vi föreslagit att det skulle läggas på Serresjö och Vannhögskolan men av någon helt outgrundlig anledning så skulle det utredas huruvida det var lämplig skolmiljö eller inte! Det finns på tusentals skolor och till exempel Liljeborgskolans spontanidrottsplats har det för att ta ett exempel. Tror ingen skola i Sverige hade motsatt sig detta men så var beskedet från delar av kommunledningen hur märkligt det än är. Det var ett mindre bra svar men i övrigt har vi en guldsits nästa år för fotbollen och jag vet att fotbollsalliansen också är nöjda med hur det ser ut framåt. Man ska också komma ihåg att allt inte är fotboll. Det har satsats stora pengar på Söderslättshallen (bland annat nya golv och stolar A- och B-hall + hockeyn) och mer är på gång med omklädningsrum till hockeyn etc. Ett utegym också utanför hallen. Sportbaren är ju klar. Ny innehall diskuteras också och det har ju också satsats på tennis, föreningarnas hus med styrkeidrotter och gymnastik och tidigare även friidrotten. Skyttet ska fixas i Maglarp inom det snaraste så det kan fungera bra igen. Finns dock problem som måste lösas som hästsporten som är det gissel och som lägger mycket tid på att lösa och bordtennis på Söderslättshallen är också i pipelinen och mycket annat. Det kräver ju resurser som ska räcka till alla och jag tycker vi lyckats bra hittills från fritids sida men det kan bli ännu bättre. Vi tar tacksamt emot alla synpunkter och kommer också ha träffar nästa år för alla klubbar som vill vädra sina åsikter och detta kommer att vara på Söderslättshallen. Tack för din synpunkt.

Nilla Olsson
Mats Svensson, (Kd), ordförande fritidsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons