Annons
Insändare

När ska ni ta ert ansvar och begränsa detta?

Jag undrar över kommunens policy gällande nyårsraketer/smällare.
Insändare • Publicerad 23 januari 2014
Skribenten är kritisk mot att det är tillåtet att smälla raketer mellan klockan 16.00 och 04.00.
Skribenten är kritisk mot att det är tillåtet att smälla raketer mellan klockan 16.00 och 04.00.Foto: Foto: Bertil Ericson / TT

Då jordbruksverkets riktlinjer för hundar säger: hundar bör rastas var sjätte timme dagtid, valpar och äldre hundar dock oftare. undrar jag hur ni kommit fram till er 12-timmarspolicy? Tydligen har kommunen bestämt att det får smällas fritt mellan 16.00 och 04.00 på nyårsafton. Här har många andra kommuner satt en mycket mer restriktiv ton med respekt för både invånarna och djuren.

Eftersom problemen blir allt större med alkoholpåverkade människor som hanterar pjäserna, underåriga som köper och använder många dagar innan/efter, djur och människor som tar skada, egendom som förstörs, så undrar nu jag och många andra när Ni ska ta ert ansvar och begränsa detta? Skattebetalarna är medvetna om att problemet är svårt att få bort i sin helhet men kommunen behöver ju heller inte uppmana att smälla fritt under ett halvt dygn.

Albert Einstein yttrade en gång: ”Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I’m not sure about the former. Med kort tid kvar till nästa val tycker jag ni ska göra ert bästa för att motbevisa Einsteins yttrande. Bry er inte om den första delen då den kräver utbildning, men försök i alla fall att sluta fatta omdömeslösa beslut.

Nilla Olsson
Henrik
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons