Annons
Insändare

När ska gatunätet åtgärdas?

Nu får det snart vara nog med dessa dåliga gator.
Publicerad 24 februari 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten får svar direkt på sina synpunkter på hål i vägarna.
Skribenten får svar direkt på sina synpunkter på hål i vägarna.Foto: privat

Hela innerstan med början från Gamla torg är gatstensbeläggning i så dåligt skick att det inte finns ord för det. Inte i bara innerstaden är det undermåliga gator utan i många andra områden i vårt Trelleborg.

På Gnäll i Trelleborgs Facebooksida finns en uppsjö av trelleborgare som är minst sagt förbannade på kommunens hantering av gatunätet. På många platser är guppen så stora att bilarna snart tar stryk med dyra reparationer som följd, det finns dessutom inga skyltar som varnar bilförarna vilket man kan tycka är allvarligt.

”På många platser är guppen så stora att bilarna snart tar stryk med dyra reparationer som följd, det finns dessutom inga skyltar som varnar bilförarna vilket man kan tycka är allvarligt.”
CA
Annons

Om bilarna har ett helsike så kan man undra hur cyklisterna har det. Vad är tanken att man låter det förfalla under så lång tid utan åtgärd. Tacksam för svar från ansvariga i kommunen hur man tänker och när man skall åtgärdar hela gatunätet?

CA

Svar direkt: Tekniska serviceförvaltningens stadsmiljöavdelning arbetar kontinuerligt med underhåll av kommunens gatunät. Så kallade potthål och andra ojämnheter åtgärdas skyndsamt efter inrapportering via felanmälan eller den egna verksamhetens observationer. Gator med större underhållsbehov läggs in i kommunens beläggningsprogram, vilket de senaste åren har motsvara cirka 5 miljoner kronor per år inom vägnätet och 2 miljoner kronor per år inom gång- och cykelvägnätet.

Stadsmiljöavdelningen har även under höst/vinter låtit inventera hela kommunens vägnät, vilket resultatet av ska presenteras för teknisk servicenämnden i mars. Resultatet av inventeringen kommer att mynna i underhållsplaner för mer akuta åtgärder samt ett nytt upplägg för beläggningsprogram för kommunens vägar.

Kristoffer Tonning, avdelningschef stadsmiljöavdelningen teknisk serviceförvaltning

Annons
Annons
Annons
Annons