Insändare

När ska djungeln huggas ner vid Prästahejdan?

För drygt ett år sedan höggs körsbärsträden på stigen söder om Prästahejdan ner och vi som bodde där trodde kanske, att nu skall det bli fint och städat utefter densamma. Men vad har hänt?
Insändare • Publicerad 15 augusti 2006

Jo, inte ett dugg! Där man tog väck träd och annan växtlighet kommer vid jämna tidsintervaller personal från parkförvaltningen och fräser upp och tar bort ogräs, vilket är tillbaka igen efter 2– 3 veckor.

Skall man aldrig plantera något annat, gräs eller buskar eller skall det ligga för fäfot allt framgent? För fräsningen och ogräsborttagningen är väl inte någon form av terapiarbete för personalen?

På de ställen där det endast träden tagits bort är växtligheten av djungelkaraktär, där har inte rensats upp eller klippts ner på 10– 15 år, vilket bland annat innebär att "kommunens" växtlighet växer in över villaägarnas staket och trycker ner de buskar, som dessa har på sin sida staketet.

Och i dessa "djungler" kastas dessuom olika former av avskräde av mindre noggranna människor för att inte tala om "ordentliga" hundägare, som tycker att dessa buskage är rätta platsen för deras telningars avföring i svarta plastpåsar.

Vi boende vid stigen har därför ställt oss frågande: när kommer kommunen att rensa upp och klippa ner djungeln och när ämnar man plantera på de ytor, som man med jämna mellanrum envist håller på endast med bekämpning av ogräs?

Boende vid stigen

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.