Annons
Insändare

”När hatet blir räddhågat, uppträder det maskerat och kallar sig rättfärdigt”

Reaktion på Lars-Olof Svedbergs inlägg (den 2 oktober).
Publicerad 6 oktober 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten vill inte se SD ska få något inflytande på politiken.
Skribenten vill inte se SD ska få något inflytande på politiken.Foto: Anders Wiklund/TT

Vi, fyra femtedelar av de röstberättigade, tolkar valresultatet som att SD inte skall få inflytande eller påverkan på politiken. Vi gick till val på detta och vann med överväldigande majoritet. De framröstade politikerna måsten nu leverera resultat. Det sker nu i riksdagen, kommuner och landsting. Vår konstitution vilar på majoriteter. Om SD kan skapa majoritet för sina idéer måste vi respektera detta. Men då får vi ett samhälle som många kommer att ångra.

Lars-Olof Svedberg hävdar att vi gör ”tolkningar av dumheter som några enskilda SD:are har gjort”. Det är glädjande att det uttrycks som dumheter. Om det är så, vore det väl bra. Men tyvärr är det värre. Vi har dagligen under valrörelsen hört höga SD-politiker, riksdagsmän samt medlemmar i partiet som ständigt yttrar sig främlingsfientligt, rasistiskt och angriper våra demokratiska grundpelare som yttrandefrihet, tryckfrihet, religionsfrihet och alla människors lika värde. Detta är inga enskilda dumheter. Det är kärnan i SD:s ideologi. Läs gärna SD:s ideologiska program 2015. ”Vår syn på människan” och ”Folk och folkstyre”, är skrämmande läsning. Den fria kulturen är också under angrepp. SD skall gå i ”krig på liv och död”. Patetiskt. Kulturen är dynamisk och förändras över tid.

Annons

Inom huvuddelen av politikområdena har övriga partier bättre och mer realistiska lösningar som även är finansierade. SD har en enkel lösning på en av de viktigaste frågorna – integration. ”Kom inte hit! Ni som är här, åk hem”! Det är enkel retorik, men så fungerar inte världen. Hat och splittring är resultatet av denna retorik.

Det är intressant att Svedberg använder Hitlers maktövertagande som ett omvänt exempel på vad som nu sker i vårt land. Det är ett väldigt bra exempel på hur ett demokratiskt samhälle monteras ned och ersätts av en diktatur. Då gick det som det gick på den tiden. Nazisterna lovade guld och gröna skogar men Tyskland och övriga världen sattes i brand. Nationalism leder alltid till avgrunden. Det är detta hot som vi röstade emot.

Vi, majoriteten av väljarna, vill inte samarbeta med, eller vara beroende av Sverigedemokraterna. Vi vet vad SD vill. Det vill inte vi! Detta är inte sandlåda. Det är realpolitik.

”All makt utgår från folket”.

Jan-Inge Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons