Annons
Insändare

Något måste göras mot cykelmarodörerna

När jag för många år sedan lärde mig att cykla, då blev man itutad att man skulle efterleva regler i trafiken, såsom att inte cykla utan ljus på kvällen, det vill säga när gatlyktorna är tända, samt att två på samma cykel var förbjudet.
Publicerad 11 oktober 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är upprörd över cyklister som tar sig fram på trottoarerna.
Skribenten är upprörd över cyklister som tar sig fram på trottoarerna.Foto: Bertil Ericson / TT

Vidare, när det gällde stöld av cykel, så hörde detta till ovanligheterna. Vad är det i tiden i dag som händer? Det kan man fråga sig.

Min hustru är rullstolsburen och då vi går på trottoarer blir vi nästan påkörda utan cyklister, då föds mörka tankar om vem som har rätt att vara på dessa trottoarer.

Annons

Jag måste erkänna att denna nonchalans gör mig väldigt förbannad, som jag möter, även från vuxna. Hur ska yngre personer kunna lära sig att ta hänsyn till gående när inte vuxna gör det?

Något som saknas i dag är patrullerande poliser i staden, som i värsta fall skulle kunna bötfälla dessa cykelmarodörer som inte tar den minsta hänsyn till gående.

Till och med när man påpekar att cykling på trottoaren är förbjuden enligt trafiklagen så blir man åthutad av cyklister med uppmaningen att ”hålla truten och gå vidare”.

Ska vi som går på stadens gator gå undan för dessa lagbrytare frågar jag mig. Så får det förbanne mig inte vara. Lagens väktare måste få slut på detta snarast.

Magne

Annons
Annons
Annons
Annons