Annons
Insändare

Något måste göras för handeln

Insändare • Publicerad 9 augusti 2013

Läser i TA om det bekymrade läget för stadens idkare. Tråkigt och sant!

Tänker på alla de som skrivit tidigare och gett förslag på mer attraktiva saker för både kommun och idkare men tyvärr, inget har hänt från något håll! Tittar sedan som vanligt i YA och får genast upp något som drar folk till staden: "Sprutmönstringen" av Frivilliga brandkåren som hållit på sedan jag var barn, 64 år sedan!

Annons

Tänker då på den trevliga gågatan med dess utsmyckning, Segelskutan i hamnen (som man kan komma till utan att hoppa över staket), nära till stranden och havet, trevliga gränder i stan inspirerade av t.ex. Wallander med mera, med mera! Detta gör i min mening en stad som Ystad till en stad folk stannar upp i och njuter av.

Vad säger man då om Trelleborg? En runda i Stadsparken eller på Trelleborgen. Vad finns mer? I min mening inget! Trelleborg har blivit och är på väg att bli en stad för "sovande" människor och de förslag som man kommer med från både kommun och privata stupar på regelverk eller ointresse då ingen vill ta tag i det! Hur skall man kunna "trivas" i en sommarstad som Trelleborg nar det enligt mångas mening inte finns något att göra? Det mesta är stängt lördagar och söndagar och att handla på Valen kan jag göra de andra dagarna i veckan! Jag håller med Bengt Rosqvist att citykärnan håller på att dö ut men för att få den levande måste nog även idkarna komma med nya idéer tillsammans med vår "talande" kommun vars aktivitet praktiskt står på nollvisionens sida!

INTERNAL INTERNAL
Konstgjord andning?
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons