Insändare

Mycket illa, Bingsgård

Såg en gång en intressant fråga i media.
Insändare • Publicerad 30 november 2010

Den löd – ska vi kräva lika mycket av våra politiker som av vanligt folk? Vet inte vad svaret var den gången men min personliga uppfattning är synnerligen klar. Nej, det ska vi inte. Vi ska kräva mer!

I en demokrati finns inget finare än att vara folkvald. I en kommun finns sedan inget finare än att som folkvald sitta i fullmäktige. I en kommun är slutligen uppdraget som kommunalråd det finaste man kan ha.

Med ställning följer ansvar. Som medborgare har man rätt att ställa krav på de folkvalda och i högsta grad gäller detta ett kommunalråd.

När då vårt kommunalråd Ulf Bingsgård sitter i fullmäktige och under pågående möte likt en ouppmärksam och omogen tonåring är ute på Facebook och i negativa ordalag kommenterar den församling han sitter i, då är det illa. Mycket illa.

När sen samma kommunalråd vid påpekandet om det olämpliga i detta beteende anser att hans yttrandefrihet är begränsad, då är något fel. Då har vi fått ett kommunalråd som faktiskt förklarar att han inte är mogen sin uppgift.

Detta kommunalråd bör då ta konsekvenserna och avgå och ägna sig åt något på mer lämplig intellektuell nivå. Bli en politikens Blondinbella, kanske?

Nilla Andersson
Argus
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.