Annons
Insändare

Mopedbilen fungerar till det mesta

Vi har en son hemma som ska fylla 15 i sommar. Det leder till att vi har haft en lång period av mopeddiskussioner.
Insändare • Publicerad 24 april 2013

Jag har fått lära mig att det finns inte bara tvåhjuliga mopeder, det finns tre- och fyrhjuliga också. Sedan kan de vara eldrivna, bensindrivna eller köras på diesel. Ovan på detta förekommer det något som ofta kallas epatraktor. Det är en riktig bil med starkt begränsade fartresurser och högt buller!

Alla dessa maskiner får en femtonårig köra om han/hon skaffar det därför lämpade körkortet som en 15-åring är berättigad att med rätt utbildning inneha.

Annons

Efter månader av prat gick jag och köpte mig en egen mopedbil. Nu har hustrun en riktig bil som familjen använder för bilutflykter medan jag använder moppebilen för kortare utfärder. Det är en perfekt stadsbil. Enligt mätaren går den max i 52 kilometer i timmen. Fortare än så får man ändå inte köra i stadstrafik så vadå. Moppen rymmer bara en passagerare och det är ju okej. När barnen ändå sitter i skolan kan ju hustru och jag köra omkring. Den har stort bagageutrymme så den är perfekt att åka och handla med och för att köra sopor till tippen. Den är kort och mycket behändig. Man kan svänga helt om på en normal stadsgata. Något backande är inte nödvändigt.

Efter ett samtal med polisen i Trelleborg har jag dessutom lärt mig att den får parkeras på parkeringsplatser för motorcyklar! Så nu parkerar jag på torgets motorcykelparkering! Den står för det mesta tom så jag känner det som jag fått en egen VIP- parkering mitt i staden - två timmar dessutom!

Mitt anseende bland min sons kompisar har ökat kraftigt. En av dessa är lite äldre än sonen och har redan moppekörkort. Han och sonen har fått låna moppen ibland och med den åka till skolan.

Nilla Olsson
Bengt Stahre
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons