Annons
Insändare

Moderaternas gosse Ruda, Bengt Gunnarsson

Insändare • Publicerad 21 juni 2007

Under måndagens kommunfullmäktigemöte, där bland annat den för trelleborgarna så viktiga motorvägsfrågan behandlades, kommer moderaternas Bengt Gunnarsson med ett nytt förslag, nämligen att motorvägen endast skall byggas till Skegrie, 2 km kortare än det alliansen framlade.

För detta förslag fick han stöd av den moderata fullmäktigeordföranden Inger Hansson, som dessutom uppgav att det var hennes förslag. Detta var ett tillfälle som socialdemokraterna tacksamt noterade och röstade för tillika med sverigedemokraterna.

Annons

Resultatet blev ett beslut om en motorväg mellan Vellinge och Skegrie. Den hårt olycksdrabbade sträckan Skegrie–Trelleborg skulle således undantagas.

När jag häromdagen räknade antalet kors från trafikljusen mellan västra infarten och Skegrie kyrka fann jag sammanlagt åtta kors, sju röda och ett vitt. Kan budskapet bli tydligare?

Vid moderaternas försammanträde inför fullmäktigemötet borde både Gunnarsson och Hansson (om de deltog) meddela sina åsikter i denna fråga. Om de skulle ha svårigheter att deltaga i något beslut finns möjligheten att utebli från sammanträde vilket betyder att en ersättare går upp och blir ordinarie.

Vad som framkommit i onsdagens tidning att Bengt Gunnarsson och Gunnar Eriksson agerat bakom ryggen på alliansen och förhandlat med såväl socialdemokraterna och sverigedemokraterna är häpnadsväckande men inte förvånande. Kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson borde väl om någon veta vad det innebär att agera obetänksamt...

Bengt Gunnarsson var inför det senaste valet moderaterna valledare, tillsatt bland annat av det avdankade kommunalrådet Lars Arne Christensson. Dessförinnan innehade Gunnar Eriksson denna posten. Det är allmänt känt att såväl Gunnarsson som Eriksson inte ville se Ulf Bingsgård som kommunalråd, en befattning som Gunnarsson själv strävade efter. Det verkar som om Christenssons ande fortfarande svävar och styr vissa moderater.

Det är inte utan att man kan travestera teaterdirektörens replik August Blanches pjäs, "Ett resande teatersällskap" där direktören fäller den klassiska repliken "Det skall fan vara teaterdirektör". Jag tror nog att kommunalrådet Ulf Bingsgård i nuläget tänker i samma banor.

Min uppfattning är att Bengt Gunnarsson och Inger Hansson bör ställa sina platser till förfogande för andra mer framsynta politiska krafter.

Vi har inte råd med fler dödsolyckor på den aktuella vägsträckan.

Sven-Gunnar Berglind

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons