Annons
Insändare

Mobbningen måste stoppas!

Vi i Sverige har ett allvarligt problem. Det är att ungefär 140 000 barn och unga är eller har varit utsatta för mobbning. Det är en jättehög siffra. Vi måste få den att minska.
Publicerad 24 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är att ungefär 140 000 barn och unga är eller har varit utsatta för mobbning. Det är en jättehög siffra. Vi måste få den att minska, menar Judith.
Det är att ungefär 140 000 barn och unga är eller har varit utsatta för mobbning. Det är en jättehög siffra. Vi måste få den att minska, menar Judith.Foto: Jessica Gow/TT

För det första så när man blir mobbad så mår man väldigt dåligt. Detta påverkar en på flera sätt negativt. Vissa mår så dåligt att de inte orkar gå till skolan, gå på sina fritidsaktiviteter eller ens gå upp ur sängen på morgonen. Det är ju hemskt!

För det andra så kanske man inte klarar av skolan om man tänker på det hela tiden. Skolan är ju jätteviktig för både framtiden och i nuläget. I skolan lär man sig allt man behöver veta och det ska vara kul att gå i skolan för att kunna lära sig. Somliga lärare klagar på att barnen inte är engagerade men hur lätt kan det vara om man blir mobbad varje dag?

”I skolan lär man sig allt man behöver veta och det ska vara kul att gå i skolan för att kunna lära sig.”
Judith
Annons

Vissa säger att det inte spelar någon roll hur eleverna mår och om de mår dåligt eftersom de bara är i skolan för att lära sig. Det tycker jag är rent av korkat. Elever spenderar varje dag i skolan och flera timmar i veckan. Om man inte mår bra så blir det jättesvårt att till exempel hänga med på genomgångar och orka jobba.

Jag hoppas, med hjälp av denna insändare att alla vågar stå upp mot mobbning och tänker ett extra varv innan man är taskig, retar eller kommenterar någon. Tillsammans kan vi bekämpa mobbningen.

Judith

Annons
Annons
Annons
Annons