Missnöjet finns bland alla medborgare

Svar till Åsa Andersson (den 23 februari).
Publicerad 24 februari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Cecilia Schyllert svarar på en tidigare insändare och menar att missnöjet mot de höjda arvodena finns bland trelleborgare från alla partier inte bara inom Vårt Söderslätt.
Cecilia Schyllert svarar på en tidigare insändare och menar att missnöjet mot de höjda arvodena finns bland trelleborgare från alla partier inte bara inom Vårt Söderslätt.Foto: Andreas Mårtensson

Åsa skriver ”denna hets mot Ann med flera politiker är ett missnöje från Vårt Söderslätt”.

Vidare skriver Åsa ”till er i motståndsgruppen – har ni kollat upp vad andra höga chefer har i lön? Räcker att titta på i vår kommun. Ann och co pratar internt om sina löner. Någon läcker och folk börjar skrika och klaga. Vill kalla det avundsjuka… eller är det en missnöjes-kampanj från Vårt Söderslätt”.

Åsa! Varför tror du att det blivit missnöje bland invånarna mot våra politiker sedan valet? Jo för de har velat sätta sina egna arvoden.

Ann var ”fellönad” som hon själv uttryckt i media, det vill säga ”fellönad” med 71 500 kronor i månadslön.

Och Åsa om du inte visste det så är det missnöjda trelleborgare från alla partier vi har, inte bara från VS som du tycks tro. En ny arvodesberedning med Sven Lindqvist (S) som ordförande klubbades igenom och styret ”lovade” att hålla fingrarna borta. Men vad händer? Jo styret, det vill säga, Ann, Mathias, Erik och Henrik ställer krav på hur stora en del av styrets arvoden skall vara. Detta har de gjort i hemlighet och lägger sedan fram till Sven. Och inte nog med det, kommunalråden kräver att fyra nämndsordföranden skall arvoderas med minst 50 procent av ett riksdagsarvode. De hade dyrt och heligt lovat att inte lägga sig i och ändå gör de det.

”De hade dyrt och heligt lovat att inte lägga sig i och ändå gör de det.”
Cecilia Schyllert

Sedan har styret arvoden inte lön som du skriver.

Och du kan heller inte jämföra en politiker med VD/högt uppsatta chefer i producerande företag.

Det finns ingen missnöjeskampanj från VS som du skriver, missnöjet finns bland oss alla medborgare som tycker att de styrande gjort helt fel sedan valet. Så att bara hänga ut VS tycker jag är mycket fel av dig.

Och Åsa, det finns ingen avundsjuka det är bara pinsamt att politiker får lov att bete sig så här när de egentligen skulle ägna sig åt viktigare saker. Men tydligen betyder arvoden mer än själva politikerjobbet.

Cecilia Schyllert