Annons
Insändare

Misslyckad politik spacklas över

Insändare • Publicerad 22 augusti 2005

Pengarna ska rulla och misslyckanden spacklas över bara väljarna kommer tillbaka. Finansminister Per Nuder hävdar bestämt att det inte är någon slump att regeringen nu vill satsa 16 miljarder på ett jobbpaket i två år. Det handlar enligt honom inte om det kommande valet om drygt ett år.

Det verkliga skälet är att arbetslösheten skenat iväg till allt högre höjder, i skrivande stund över 7 procent enligt SCB. Jag vill hävda att det heller inte är någon slump att arbetslösheten ligger där den ligger givet tio är av socialdemokratiskt maktinnehav med allt vad det innebär av högskattepolitik, statliga pekpinnar, dåligt företagsklimat och expressväg till bidragsberoende istället för arbete.

Annons

Granskar man sedan Nuders jobbpaket är det ganska lite han har att komma med. Arbetslösa ska skickas in i den offentliga sektorn och göra sådant som ingen annan gör.

En hel del av dessa ska tydligen byta gardiner hos folk. Inget ont i att byta gardiner men vad har hänt med tanken på att skapa nya riktiga jobb i företagen och för den delen fler företag. Byta gardiner låter dessutom misstänkt likt den som socialdemokraterna annars så gärna föraktfullt avfärdar som pigjobb.

Men tydligen är det ok att med våra skattepengar låta arbetslösa utföra sådana jobb, medan det är förkastligt att låta samma människor göra detta som anställda i riktiga privata företag.

Om denna satsning är Nuders bästa giv gör nog svenskarna klokast i att hålla fast vid tanken på en palatskupp i september 2006.

Fredrik Saweståhl

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons