Annons
Insändare

Minst halva stan är berörd av skottsalvorna

S
var till Anita Kämpe (den 21 maj).

Insändare • Publicerad 30 maj 2014
Ordväxlingen kring Maglarps skyttecentrum går vidare på dagens insändarsidor.
Ordväxlingen kring Maglarps skyttecentrum går vidare på dagens insändarsidor.Foto: Foto: Claes Nyberg

För det första så bor jag inte på Stavstens Udde. Jag bor nära Lundavägen varvid vi då kan konstatera att minst halva stan är berörd av skottsalvorna. Att störande verksamhet skall få råda över annan är syniskt. Att försvara placeringen med att ungdomarna skall få vara kvar är långsökt. I samhällen över hela jorden utförs konsekvensanalyser av placeringar av verksamheter och boende. Där riksintressen inte går före får verksamheten anpassa sig. Antingen genom flytt eller annan anpassning genom åtgärder som minskar dess negativa verkan. 
Med ditt synsätt så behöver vi ju inte ta hänsyn till havsnivåstegring (havet finns ju där) miljökonsekvenser av biltrafik (den finns ju där).


Uppe i norr pågår just nu en gigantisk flytt av en hel stad, på grund av att gruvdrift får oanade konsekvenser. (Halva stan kan komma att störta ned i gruvan).


Dina argument biter inte på mig. Jag accepterar inte att skjutverksamhet skall få störa mig. Det går att hitta lösningar, bygg in eller flytta skjutningen. Alla kan inte ha gång- eller cykelavstånd till sin fritidsverksamhet.

Nilla Olsson
Skotträdd
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons