Annons
Insändare

Miljöpartistisk dubbelmoral

Man blir ytterst förvånad när man läser inlägg från Miljöpartiet i Trelleborg, senast (den 13 augusti).
Publicerad 1 oktober 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Miljöparti vill begränsa biltrafik i Trelleborgs stadskärna, men ha kvar den västra infarten och därmed tillåta att hundratusentals lastbilar och personbilar per år kör rakt igenom hela Trelleborgs centrala delar, skriver signaturen LBP.
Miljöparti vill begränsa biltrafik i Trelleborgs stadskärna, men ha kvar den västra infarten och därmed tillåta att hundratusentals lastbilar och personbilar per år kör rakt igenom hela Trelleborgs centrala delar, skriver signaturen LBP.Foto: Tomas Nyberg

Där höjer man Trafikverkets och länsstyrelsens ”experter” som har ställt sig negativa till en ringväg med östlig nerfart till skyarna. Det är i högsta grad anmärkningsvärt med en sådan inställning!

Enligt min mening kan man inte kalla dessa representanter från dessa statliga verk för experter då man fortfarande vill ”tvinga” oss trelleborgare att ha kvar en infart som har ”passerat” bästföre-datum för 40 år sedan. I inlägget nämns också att Trafikverket är beredd att satsa 100 miljoner på en förbättrad västlig infart?

Annons

En sådan infart kommer inte någonsin att finnas! Dessa 100 miljoner kan man använda på ett mycket bättre sätt. Lägger Trafikverket pengarna på ringvägen med östligt nerfart i stället så kommer naturligtvis livskvaliteten för stora delar av Trelleborgs invånare att avsevärt förbättras.

Jag lyssnade på lokalradions (92,8) direktsändning från ett kommunfullmäktigesammanträde i våras. Där ställdes följande fråga: Skall man bygga nya parkeringsplatser för de som försvinner då nya fastigheter byggs till exempel vid Övre?

På den frågan svarade Miljöpartiets ”språkrör” att där finns tillräckligt med P-platser kvar, så några nya behövs inte. I dag har våra näringsidkare i centrum det svårt att få lönsamhet i sin verksamhet. Då skall vi på alla sätt förbättra och inte försämra villkoren för dessa. Det finns faktiskt personer som av olika orsaker (till exempel olika handikapp, ålder, orkar inte bära varorna, bor utanför tätorten, småbarnsföräldrar med ont om tid). Alla kan inte cykla och handla!

För dessa kan det vara lockande att köra till Mobilia, Jägersro eller Engelbrektsboden i Malmö. Där finns det gott om parkeringar som dessutom är gratis.Därför är det oerhört viktigt för oss alla att P-platser finns i ett levande centrum.

Samtidigt som vårt ”kära” Miljöparti vill begränsa biltrafik i Trelleborgs stadskärna, så står de upp och gör ”high five” med Trafikverket som vill ha kvar den västra infarten och därmed tillåta 760 000 lastbilar och 440 000 personbilar per år köra rakt igenom hela Trelleborgs centrala delar? Snacka om dubbelmoral Eller är det detta som Ni kallar ”hållbart”?

LBP

Annons
Annons
Annons
Annons