Annons
Insändare

Miljöpartiet stödjer dina tankegångar

Insändare • Publicerad 1 juni 2007

Mats Karlsson avslutar sin insändare (den 29 maj) med att undra om miljöpartiet lagt ned sin verksamhet i Trelleborg? Nej, det har vi absolut inte gjort. Vi ingår i den styrande sexpartikoalitionen, vilket innebär ett delvis annat arbetssätt jämfört med när vi var i opposition.

Vårt politiska arbete bedrivs i större utsträckning inom Trelleborgsalliansen. Egna utspel med mera blir färre och vi syns något mindre än tidigare. Att ingå i en styrande koalition har naturligtvis både för- och nackdelar. Min förhoppning och övertygelse är dock att fördelarna ska överväga nackdelarna.

Annons

Lyckas vi få gehör för delar av vår politik innebär det mer än att lägga egna förslag som aldrig går igenom.

Min erfarenhet är dessutom att få minns vem som tyckt annorlunda. Ett bra exempel på detta kan hämtas från din debatt med Gunnar Eriksson. Trots att dragningen av E6 varit en av förra mandatperiodens mest omdiskuterade frågor, ges det helt missvisande intrycket att det funnits enighet i frågan.

För övrigt vill jag passa på att framföra att mycket av det du skriver sammanfaller med den politik miljöpartiet arbetar för.

Frågan om hushållning med högklassig jordbruksmark har vi drivit under många år. Bland annat reserverade vi oss mot bostadsbyggandet på klass 10-jorden vid Västervång. Vår linje är att byggandet så långt möjligt ska ske via förtätning eller på jordbruksmark av sämsta möjliga klass.

I vägfrågan har vår linje hela tiden varit att behålla nuvarande sträckning. Alla vägdragningar har naturligtvis för- och nackdelar. En ringvägslösning med infart österifrån skulle emellertid kräva exploatering av betydande områden värdefull jordbruksmark och leda till längre körsträcka. De trafikstörningar som i dag finns i västra Trelleborg flyttas till norra och östra Trelleborg. Dessutom riskerar en ringväg med infart österifrån att stimulera till ökad vägtrafik. Det som beskrivs som ett sätt att få bort vägtrafiken från centrum kan samtidigt komma att underlätta för fortsatt trafikökning med ökade utsläpp som följd.

Anders Svensson,

miljöpartiet de gröna i Trelleborgs kommun

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons