Annons
Insändare

Miljön glömdes i Vellinges budget!

Vart tog de utlovade miljösatsningarna vägen i den budget som antogs av Vellinge kommunfullmäktige i förra veckan?
Insändare • Publicerad 4 december 2008

Så sent som i augusti i år så meddelade de styrande i kommunen, via "Nya Vellinge kommuniké" att de lokala miljömålen var antagna. Miljöarbetet skulle kosta pengar på kort sikt, men kommunledningen var övertygad om att det lönar sig i längden, var det budskap man förde ut till oss invånare.

I underlaget till den nu antagna budgeten står det om vår unika natur och att många valt att flytta till kommunen tack vara naturen. Detta ger Vellinge kommun unika möjligheter att våga vara föregångare avseende miljöområdet, varför vågar man då inte? Var finns den positiva framtidssyn och satsningar på miljön som så väl behövs i vår kommun?

Från miljöpartiet de gröna efterlyser vi en offensiv och mer modern politik, som tar hänsyn till och värnar om det som är så avgörande för allas vår framtid och vår kommuns profil. Det är nu det skall satsas på miljön och våra barn och ungdomar, satsningar här är med och bygger framtiden i en ekonomisk turbulent tid och är en viktig del för positiv tillväxt. Vellinge kommuns profil kan genom aktivt miljöarbete, som prioriteras och kommuniceras tydligt, skapa en stark plattform inför framtiden. Varför väljer man då bort denna möjlighet i den budget som nu är antagen i Vellinge kommun för år 2009?

Angela Everbäck miljöpartiet de gröna i Vellinge
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons