Insändare

Mer mångfald inom skola och barnomsorg

Insändare • Publicerad 24 augusti 2005

I våras efterlyste den borgerliga oppositionsgruppen i skolnämnden orsaken till att barnen på Näktergalens, Pilens och Solögas hårt trängda enskilda förskolor bara var berättigade till 80 procent av den ersättning som utgår till våra små i de kommunala förskolorna.

Denna undran har nu fått som följd att ersättningsnivåerna för de enskilda förskolorna kommer att justeras upp kraftigt kommande år.

Även om det är en omvändelse under galgen, är det glädjande att det röda styret böjer sig för argument och låter alla barn få samma värde oberoende av om de finns i kommunal eller enskild verksamhet.

Det är nu dags att gå vidare i ansträngningarna att stimulera valfrihet och mångfald inom barnomsorg och skola. Vilka partier som är bäst lämpade för att uppnå detta borde stå bortom allt tvivel.

Roland Hansson,

kristdemokraterna

Lars Hemzelius,

folkpartiet

Ann Larsson,

spi

Leif Sjögren,

centerpartiet

Åke Svensson,

kristdemokraterna

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.