Annons
Insändare

Mer bidrag skapar mindre egenansvar

Varje dag ställs det krav på mig som svensk medborgare och arbetstagare. Det är inget konstigt med det. Sköter jag inte mitt jobb får jag avdrag på lönen, eller sparken. Gymnasieelever får indraget CSN stöd om de missköter skolan. Varför ska dessa krav inte gälla invandrare?
Insändare • Publicerad 7 april 2009

Kan inte se rättvisan i att invandrare får en bonus på 12 000 kronor skattefritt, och dessutom får sin försörjning betald för att gå på SFI (Svenska för invandrare) som dessutom är gratis, och som borde ligga i deras eget intresse. Att så många inte lyckas genomföra SFI beror på att de får sin försörjning betald så länge de går på SFI, och kan gå om SFI. På så sätt slipper de stå till arbetsmarknadens förfogande.

Om man anstränger sig så klarar alla av utbildningen, Svenska för invandrare, och i dag finns det kanske en frestelse att vara inskriven längre på SFI för att få bidrag, har utbildningsminister Jan Björklund sagt.

Annons

16 procent av Trelleborgs tredjeklassare når inte upp till läsmålet. Vad får de för bonus?

Läste med intresse reportaget i TA som handlade om Trelleborgs Gummifabrik och invandringen från Makedonien och Finland för 30-40 år sedan. De är ett strålande exempel på rätt inställning och vill man så lyckas man.

Varför lyckades man för 30 år sedan utan bonuspengar? Svaret är enkelt: Ju mer bidrag och färre krav - desto mindre egenansvar.

Anna Krämer
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons