Annons
Insändare

Mer behöver göras

Tack Jessica van Rooyen, enhetschef trafik teknisk serviceförvaltning, för svar (den 30 april)!
Publicerad 7 maj 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten Vera tycker att det är trångt på gång- och cykelbanor.
Skribenten Vera tycker att det är trångt på gång- och cykelbanor.Foto: PETTER ARVIDSON

Jag är full av frågor så här kommer några till:

Varför har Trelleborg så fruktansvärt många cykelbanor? De som går i bredd (de borde lära sig att dela på sig vid mötande gångtrafikanter och jag är kraftig och tar upp mycket plats på bredden själv) och de med barnvagnar med flera har en pytteliten plats att gå på. Cyklister har heller inte stor plats. Gatorna har blivit smala och eländiga (se bara Stavstensvägen) på grund av denna (som förr i tiden säkert sågs som en mycket bra sak) ”förbättring”. Kunde inte trafikplanerarna tänkt ”cykelbana – mötande – på ena sidan och gångtrafik – mötande – på andra sidan?

Annons

En fundering till: Det är nästan ingen bilist som håller hastigheten utan det blåses på i hög hastighet utan hänsyn. Kör man i 40 har man ofta bakomliggande bil i bakluckan. Ska man kanske öppna bakluckan och fråga om föraren i bilen bakom vill hoppa in och säga hej? Många fler hastighetsgupp/rondeller behövs. Alternativt skulle bilfritt centrum införas?

Och en sista: Kan kommunen inte skicka tillbaka de japanska tempelträden (som bor på Nygatan) till Japan? Ni säger att frukterna städas bort men det är en sanning med modifikation. Hela gatan luktar hundbajs när frukterna mosas. Det är tillräckligt äckligt med det riktiga hundbajset som inte plockas upp.

Tjingeling!!

Vera

Svar direkt: Jessica van Rooyen hälsar att skribenten Vera är välkommen att kontakta henne direkt för att få svar.

Annons
Annons
Annons
Annons