Annons
Insändare

Mer än tokigt att stänga av Strandridaregatan

Stängs Strandridaregatan av för att framkalla större trafikstockningar? Kan syftet vara att göra det mer positivt att flytta hamnens infart till öster?
Insändare • Publicerad 27 januari 2009

Jag kan inte finna någon annan förklaring. Trafiken kommer att öka i korsningen E6 och Rorsmansgatan. När man ändrar måste syftet vara att minska trafik och trafikstockningar. Om inte trafiken går att minska kan man i varje fall låta bli att öka den.

Förslag 1:Förstärk bron över Ståstorpsån på Strandridaregatan. Förläng påfarten från Travemundeallén in på E6 mot stadens centrum. Låt lastbilstrafiken till hamnen ledas in på Strandridaregatan från Malmö. Lastbilstrafiken från hamnen kan fortsätta på E 6 norr ut som tidigare.

Förslag 2:Låt lastbilarna från och till hamnen gå på Strandriddaregatan. Gör en av och påfart till Maxis norra sida och stäng den mot havet. Låt lastbilsförarna stanna på anvisade platser. De kan gå in och handla genom en grind från Strandridaregatan och tanka på redan befintlig bensinmackar. Det är inte bara transporterat gods i ton som räknas.

Ivar Ek
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons