Annons
Insändare

Melle och miljarderna

Det har varit palmfestival men Melle tycker inte om den.
Insändare • Publicerad 6 september 2010

Det är för stökigt på stan. Köpa ål eller äta grillspett kan han göra en annan gång när det är mindre trängsel och skrän. Så han kom hem till mig och eftersom vädret var fint satte vi oss i min lugna trädgård med var sin kaffegök. Snart var snacket i gång med TFF:s fina svit efter uppehållet men det dröjde inte länge förrän Melle var inne på sitt specialgebit: Politiken – och så bröstade han av sig. Men läs själv:

"Har du lagt märke till den senaste tiden att tidningen tycks ha blivit allt tyngre när man hämtar in den på morgonen. Det har jag och funderade på vad det kunde bero på och bläddrade igenom den. Jag hittade inte anledningen hur mycket jag än letade. Men nu vet jag: Det är alla miljardlöften vi utsätts för från våra politiker. Både från höger och vänster. Så fort man slår på TV får man några miljarder slängda i trynet. Oavsett om man är pensionär, lärling, arbetsgivare, jobbsökare eller vad som helst. Mindre en miljard godtas inte. Bara studenterna får nöja sig med en hundralapp.

Annons

Minns du musicalen Annie get your gun där benämnda Annie sjunger: Allt vad du gör det gör jag bättre… Och samma sak är det i den nuvarande valrörelsen. Eller är det poker? När den ena sidan lovar tre miljarder till någon grupp drämmer motsidan till: Vi lovar sex miljarder. I verkligheten står de där med tomma lommar. De har inte ett rött öre utan spelar med dina pengar. I fall du till äventyrs skulle få en krona så har de dessförinnan tagit två kronor ifrån dig. Den andra kronan försvinner i administrationens stora svarta hål. Sådana är pokerns – förlåt – politikens mörka regler. Hur man kan gardera sig? Rösta på båda så kommer miljarderna från båda håll."

Sa Melle och fick en andra kaffegök eftersom det var så fint väder. Sköt om er så länge.

Nilla Andersson
Heribert Kaltenbrunner
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons