Annons
Insändare

Melle och flyktingbarnen

Häromdan ringde det på min ytterdörr och där stod Melle. Det var ruggigt väder och han fick snabbt komma in och bänka sig i vardagsrummet. Snart hade det kommit fram en rykande het kaffegök och då dröjde det inte så länge heller innan snacket var i gång. Melle har blivit vaccinerad mot grisaflunsan så den kunde vi lämna därhän. Men de ensamma flyktingbarnen hade fångat Melles intresse. Men läs själv vad han hade att säga:
Insändare • Publicerad 17 november 2009

”Nu har de ensamma flyktingbarnen nått Trelleborg. Åtminstone diskussionen om dessa och egentligen bara Moderata Samlingspartiet härstädes. Och där återigen endast kommunfullmäktiges ordförande och kommunalrådet. Hon vill ha hit en del av dessa barn medan han än så länge inte visar något intresse. Har Moderaterna i Trelleborg inga interna partimöten där de kunde diskutera de aktuella frågorna i stället för at gräla inför öppen ridå?

Men det är nog deras ensak. Kvittot kommer om tio månader.

Annons

Själv tycker jag att allmänheten, som betalar fiolerna, undanhålls en hel del sanning och information. Här endast några frågor i ämnet:

Barnen kommer bland annat från Somalia. Hur tar de sig hit? Fotvandrar de eller liftar de eller tar de flyget? I fall att de flyger – vem ordnade och betalde biljetten för dessa flyktingbarn från ett av världens fattigaste land? Som det brukar heta. Var kommer de in i Schengenområdet? Har andra länder inom eller utanför EU samma problem? Har de pass eller visum? Vem utställde visum för inresa till Sverige? Hur är åldersfördelningen? Eftersom de kallas flyktingbarn tänker man i första hand på 10-åringar. Hur är könsfördelningen? Hur många är pågar och hur många är töser. Eftersom de kommit till jämställdhetens förlovade land borde vi väl ta emot lika många töser som pågar. Eller hur?

Så länge inte allmänheten, skattebetalarna, informeras ordentligt och ingående bör politikerna ligga lite lägre i denna fråga eller vet de själva inte vad de pratar om. Är det hela kanske ren och skär, kommersiell människosmuggling? Det undrar säkert inte bara jag” sa Melle och tömde de sista dropparna av sin svalnade kaffegök.

Nilla Andersson
Heribert Kaltenbrunner
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons