Annons
Insändare

Matleverans var 14:e dag till pensionärer

Insändare • Publicerad 27 september 2007

Per Grönlund, representant för spi, Sveriges pensionärers intresseparti, och socialnämndens ordförande i Trelleborg vill försämra för pensionärerna. Spi är ett parti som skall värna om pensionärerna. Det har Per Grönlund inte förstått. Han säger att han har uppfattningen att Trelleborg hittills varit generös när det gäller matleveranser jämfört med andra kommuner. Jag vet att det finns kommuner som levererar mat till de äldre en gång i veckan, alltså sju lådor åt gången. Redan detta anser jag vara mycket dåligt för äldre som skall värma sin mat i mikrovågsugnen (ifall de har en). Det är konstaterat, i en undersökning i Stockholm, där en journalist för en tid bytte mat med en pensionär, att pensionärsmaten smakade dåligt. Pensionären som fick journalistens mat (ej uppvärmd i mikrovågsugn) tyckte att den var jättegod.

Jag har själv upptäckt att när jag i mikrovågsugn värmt potatis som blivit över dagen innan så har den smakat illa. Per Grönlund när du nu inte kan unna pensionärerna att få varm god mat dagligen, så bör du själv äta mat uppvärmd i mikrovågsugn i 14 dagar framåt. "Ett skäl bakom generositeten är att servicen även fungerar förebyggande. Samtidigt som personalen lämnar maten ser de också om det finns andra hjälpbehov" säger socialchef Karin Cederholm beträffande dagens service. Men dessa hjälpbehov finns tydligen bara var 14: e dag.

Annons

Per Grönlund du skall nu gå i bräschen för att kommuner skall leverera mat var 14: e dag. De kommuner som nu levererar en gång i veckan kan tänkas följa efter Trelleborg. Vad blir nästa steg för att spara ännu mer pengar, leverans var tredje vecka? Jag anser inte att du är en värdig representant för pensionärernas intresseparti.

Sylvia Oscarsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons