Annons
Insändare

"Maten ska distribueras från Sala"

Insändare • Publicerad 26 februari 2008

Angående matdistributionen till de äldre i kommunen. Spi:s företrädare i vård och omsorgsnämnden har i sin insändare glömt centerpartiet. Även de röstade mot förslaget. Detta innebär att av Trelleborgsalliansen i nämnden röstade 40% av allianspartierna mot, plus, givetvis sverigedemokraterna. Det nämns att klagomålen varit många under ett antal år, hur många klagomål kommer det inte att bli nu?

Undertecknade har i dag varit i kontakt med miljöförvaltningen och de har informerat att det inte varit något klagomål mot näringsvärde och kall oätlig mat de senaste åren. Alltså ännu en lögn.

Annons

Maten kommer att tillagas i Sala och distribueras till Trelleborg. Blir den bättre av det?

Man läser även att många hade varit närvarande vid provsmakningen, men varför blev inte hela nämnden inbjuden till detta, eller i vart fall en ledamot från varje parti. Detta hade ändå inte varit intressant för oss Sverigedemokrater, därför vi anser att provsmakningen inte gick rätt till. Man skall väl inte provsmaka nylagad mat och betygsätta den? Utan rätt hade varit om matleverantörerna bara fått en beställning helt apropå och att man sedan satt in maten i en låst kyl i en vecka.

Då hade man haft provsmakningen på lika villkor som våra äldre kommer att få maten serverad i framtiden. Jag är helt säker på att betyget blivit ett annat då. Spi:s ordförande i nämnden skriver själv att summan av kardemumman är att det blir en viss sänkning av kostnaderna och det är roligt att läsa detta! Det är vad hela ärende gått ut på, att spara pengar. Man glömmer lätt, att det är de äldre som får betala detta höga pris.

Vi sverigedemokrater hävdar fortfarande, att det är skamligt att så skall ske. Våra äldre förtjänar det bästa och vi tycker de är väl värda detta.

Helmuth Petersén

Anita Persson

(sverigedemokraterna

i vård- och omsorgs

nämnden)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons