Annons
Insändare

Måste man stå ut med hästspillning?

Läste för några veckor sedan en insändare som klagade på all den hästspillning som ligger på, i huvudsak cykelbanorna ute i de östra stadsdelarna. Insändaren påtalade även hur avskyvärt äckligt han/hon upplevde att se dessa "högar" dagligen.
Insändare • Publicerad 15 augusti 2008

Insändaren blev besvarad av en som inte tyckte det var något att bry sig om eftersom hästspillningen försvinner snabbt genom naturens försorg.

Lade därefter inte så stor notis på det ärendet, förrän nyligen då jag efter ett antal upprepade tillfällen själv fått erfara vad insändaren skrev.

Annons

På cykelbanan från Dalabadet på en sträcka norrut mot infarten till bland annat Trelleborg AB, Safe Aero med flera, låg det rikliga mängder med hästspillning med cirka 10-15 meters mellanrum. Det var inte utan att man fick vara försiktig för att ej trampa i dem. Några dagar efter passerade jag här igen, och mycket riktigt, naturen hade sett till att "hästskiten" var på väg att försvinna. Men vad hjälper det när den ersätts med nya högar kontinuerligt, för så var det ett antal dagar framöver då jag och min hustru promenerade där.

Om man glömmer att plocka upp efter sin hund blir man betraktad som lagbrytare, medan dessa djur tillåts släppa hinkvis med skit dagligen och framförallt obehindrat av ryttaren. Det finns utrymme bredvid cykelbanan där hästarna kan ridas och fritt sköta sina behov.

Fy skäms ni ansvariga hästägare/ -skötare. Skärpning!

Numera strandflanörer
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons