Annons
Insändare

Märkligt uttalande !

Insändare • Publicerad 17 februari 2006

Fyra ledande skolpolitiker vill pådyvla läsarna att alla är överens om skolan.

Flera skolpolitiker, så även kd, har ställt sig avvisande till att skriva på ett gemensamt dokument författat av dessa fyra.

Annons

Att alla partier varit överens om att satsa på skolan är väl bra. Detta betyder ju inte att politikerna skall sitta med armarna i kors när det inte fungerar. Det är inget fel på ambitionen eller målen, men när dessa inte fungerar som till exempel på gymnasiet måste man agera. Det är detta som Margaretha Svenning (kd) och Leif Sjögren (c) och andra i oppositionen gjort.

Margaretha har dessutom förvägrats att ta upp vissa punkter på nämnden sammanträde vilket också stått i TA. Här måste självklart förvaltningschefen på gymnasiet ta sitt ansvar.

Det går inte att göra som strutsen att sticka huvudet i sanden och blunda för problemen. Alla lärare och personal kan inte ha fel. Även elever vittnar om problemen.

Är det inte bättre att svälja stoltheten och ta tag i problemen. Jag tillhör inte dem som vill vara populist och säga att allt är skit med spjutspetsskolan får så är det inte. Det finns dock mycket som kan bli bättre och då i synnerhet på gymnasiet. Låt oss alla i stället erkänna detta och ta tag i problemen.

Vill inte s och m detta så får detta står för er och endast er.

Med hopp om en mera nyanserad debatt.

Mats Svensson, kd

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons