Annons
Insändare

Mångfald är en resurs i ett modernt samhälle

Insändare • Publicerad 2 mars 2007

Det känns naturligtvis fint att våra idéer får lite gehör i trelleborgspolitiken trots att vi inte längre har en plats i kommunfullmäktige och kan driva frågorna själva.

Diskriminering är en allvarlig företeelse och en av de frågor som hotar att göra vårt samhälle ytterligare uppdelat och ojämlikt något vi absolut inte behöver. Vi behöver i stället en mängd olika åtgärder för att skapa ett demokratiskt och jämställt Trelleborg. Avidentifierade ansökningar är ett steg på vägen som är värt att prova och det beslöt även Trelleborgs kommunfullmäktige nu i måndags.

Annons

En annan idé som vi gärna bjuder på är att utforma annonser för kommunala arbeten så att det tydligt framgår att kunskaper i något av de vanligaste främmande språken i kommunen betraktas som en särskild merit. Detta eftersom kommunen ska kunna ge tillfredsställande service till alla sina invånare, vilket inkluderar nyanlända och personer som av andra anledningar, till exempel hög ålder och sjukdom, inte behärskar svenskan fullt ut. Finns det någon i Trelleborgs kommunfullmäktige i dag som är villig att göra detta till sin idé?

undrar

Mats Sjölin och Irene Malmberg

vänsterpartiet Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons