Annons
Insändare

Många trelleborgare känner skräck nattetid

Insändare • Publicerad 13 november 2006

Kommentar till "Härligt med en levande stad", TA, den 8 november.

Av din insändare framgår, att ditt enda motiv för att ha pågatågsstation vid Sandmöllan är din skräck för natten i Trelleborg.

Annons

Den skräcken delar du med många. Att det är så beror främst på bristen på poliser och motviljan mot övervakningskameror.

Folk vill ha kameror men de styrande har gömt sig bakom den medeltida skölden: "kränkande för den personliga integriteten!"

Skulle någon ta skada av att vara i bild? Ingen hederlig i alla fall!

Att anställa fler poliser och sätta upp kameror kostar pengar. Många gånger har de styrande låtit skattehöjning klara av merkostnader.

Själv tycker jag det är fel att de hederliga ska ta kostnaden för vad de kriminella ställer till med. Alltså, dags för nya tankar.

En regelbunden trafikövervakning på Hedvägen och Valldammsgatan skulle på några månader generera pengar i form av fortkörningsböter i sådan omfattning att det skulle räcka till:

Fler poliser.

Övervakningskameror.

Nytt polishus, i stället för "Vikingaborgen 2".

Ett mindre hus att förvara indragna körkort i.

Annons

Med ökade insatser kunde vi då begränsa den skräck många trelleborgare känner nattetid. Det vore ett sätt att skapa den "härliga levande stad" insändaren efterlyser.

Slutligen, när pågatågsstationen är klar har insändarens tonårsbarn vuxit upp och jobbar, kör bil och kanske även har lämnat Trelleborg. Det vi gör i dag får sin verkan i framtiden och då har det mesta förändrats, förhoppningsvis även den i dag starkt ökande kriminaliteten. Om vi tar itu med den nu!

Det får aldrig bli så att folkets skräck för nattens Trelleborg skall avgöra var pågatågsstationen skall placeras.

Dessutom är det många som måste förflytta sig mellan färja-tåg-buss, även på dygnets mörka tid. Ju kortare sträcka desto bättre.

Lars Söderberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons