GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många är besvikna på kommunens agerande

Birgitta Hansson skriver i sin insändare (den 9 juli) att det bara var två Anderslövsbor närvarande vid invigningen av skulpturen Nilofar, skänkt av Kockska stiftelsen. Jag var en av dem och hade på förmiddagen råkat få veta om invigningen och därför kunde närvara.
Publicerad 17 juli 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skulpturen Nilofar i Anderslöv.
Skulpturen Nilofar i Anderslöv.Foto: Tomas Nyberg

Kommundirektören Fredrik Geijer svarar Birgitta med att: ”inga fel eller misstag är begångna”. Det skulle vara en symbolisk invigning med makteliten. Märkligt uttalande, varför fick inte vi Anderslövsbor någon information om invigningen? Det är vi som dagligen har passerat skulpturen och undrat vad det är för skulptur. En del har ringt till kommunen för att höra om den men utan att få något svar. Det är inte bara Birgitta som är besviken på kommunens agerande, tror att de flesta Anderslövsbor instämmer. VD för fastighetsbolaget hade flugit ner från Stockholm enkom för att närvara. Hon måste blivit förvånad över att så få ortsbor var närvarande.

Man hade från kommunens sida kunnat sätta upp ett anslag vid Familjens Hus och informerat om invigningen. Men då hade det kanske varit svårt att beräkna hur många snittar och bubbel man skulle beställa.

Sen vill jag passa på att tacka Kockska Stiftelsen för att man även tänker på kommunens ytterkanter. Bra Kurt Dahlman att du i ditt svar informerar om konstverket och konstnären. Sven Lindkvist från Kockska Stiftelsen berättade för mig att det ska komma upp en information om skulpturen, men det hanns inte med innan invigningen på grund av att konstnären fick åka till BB och föda.

Rolf Olsson (MP), nästan granne med Familjens Hus