Annons
Insändare

Man måste vara konsekvent

Läser i TA (den 16 december) att Christer Dahlberg från SÖS/Vårt Söderslätt hävdar att alla invånare i Trelleborg har lika värde.
Publicerad 26 december 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Om man inte kan bygga ett fängelse på åkermark så kan man heller inte etablera andra företag där, menar skribenten.
Om man inte kan bygga ett fängelse på åkermark så kan man heller inte etablera andra företag där, menar skribenten.Foto: Staffan Lindbom

Jag citerar ur artikeln: ”Man ser en medlemstillströmning från västra delarna av Trelleborg. Vi vill ju att även de ska få en mycket bättre vardagsmiljö. Vi vill inte se någon uppdelning i öster och väster.”

Det är i mitt tycke i högsta grad anmärkningsvärt att skriva ”Alla är lika mycket värda”, för om så vore fallet fanns där ju ingen som helst anledning att inför valet 2010 starta ett parti (SÖS), för att på alla sätt stoppa ringväg med östlig nerfart. Då blir ett sådant uttalande inte trovärdigt.

Annons

Jag och alla andra medborgare i Trelleborg väntar fortfarande svar på min artikel i TA (den 14 oktober).

Det jag väntar svar på är följande: Ni vill inte att Kriminalvården öppnar ett fängelse i Trelleborg som innebär cirka 400 säkra arbetstillfällen för invånarna i Trelleborg. Ni anser att en anstalt som tar 50 hektar åkermark inte hör hemma på vårt bördiga Söderslätt. Ni vill i stället verka för ett bättre näringslivsklimat och vill underlätta för nyetableringar i Trelleborgs kommun.

”Var någonstans i Trelleborgs kommun skall alla dessa nyetablerade företag bygga sina verksamheter? Som motsvarar cirka 400 säkra arbetstillfällen?”
LBP

Då tycker jag att det är på sin plats att Vårt Söderslätts gruppledare för näringslivsfrågor svarar på följande fråga: Var någonstans i Trelleborgs kommun skall alla dessa nyetablerade företag bygga sina verksamheter? Som motsvarar cirka 400 säkra arbetstillfällen?

Märk väl: Enligt er bestämda uppfattning får man inte bygga fängelse på åkermark, då kan ni givetvis inte tillåta nyetableringar av företag på annan åkermark i Trelleborgs kommun. För då är det inte den bördiga jorden som är problemet! Man måste vara konsekvent.

LBP, engagerad medborgare som vill ha svar, på riktigt

Annons
Annons
Annons
Annons