Insändare

"Man måste ha empati för djuren"

Den 23 november i fjor skrev jag en insändare om livet i en kycklingfabrik. Jag skrev också att jag inte har varit i en sådan lokalitet, tack och lov, men mina tankar gick lika väl till dessa djur som vistas där inne.
Insändare • Publicerad 24 oktober 2012
Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Nu har det ytterligare avslöjats, förutom att djuren tvingas vistas i trånga utrymmen, att de lastas i små låga plastlådor för vidare transport till slakterierna. Djuren matas in i med hjälp av en typ av gummiförsedda hjul som slungar dem in i plastlådorna. Denna hantering måste vara ett av de grymmaste jag har sett någon gång i dessa sammanhang. Jag ställer mig frågan om vad det är för typ av människor som utför detta arbete. Att företag måste drivas rationellt, det kan jag förstå, jag kan förstå när det gäller döda ting, men här är det varken frågan om järn eller trä utan det handlar om små liv.

Kontentan av det jag såg på tv är att man blir oerhört upprörd över denna hantering, jag tror att de flesta tycker som jag. Min förra insändare i ämnet hade rubriken "Stäng alla kycklingfabriker omedelbart", eller snarast möjligt. Nu kommer nästa fråga angående alla arbetstillfällen som blir drabbade vid eventuell nedläggning. Kan man inte komma emd en bättre lösning för hanteringen av dessa små djur så måste det bli ett stopp tills vidare. Man måste ha empati för djuren.

I min familj kommer vi inte att konsumera kycklingkött över huvudtaget, när man vet hur lilla det ser ut.

Nilla Olsson
Magne
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.