Annons
Insändare

Man kan – och ska diskutera teaterutbudet

Insändare • Publicerad 11 september 2007
Trelleborgs Riksteaterförening svarar på en tidigare insändare om teaterutbudet i Trelleborg. ARKIVBILD: CLAES NYBERG
Trelleborgs Riksteaterförening svarar på en tidigare insändare om teaterutbudet i Trelleborg. ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

Svar till Teatertörstande (den 7 september).

Magert utbud i Trelleborg… Ja, varför är teaterutbudet i Trelleborg så magert? Ett kort och enkelt svar är att det handlar om pengar. Trelleborgs Riksteaterförening får 50000 kronor om året att ordna teaterföreställningar för.

Annons

Vi försöker att få så bred spridning som möjligt för dessa pengar. Vi har ett samarbete med Skånes dansteater som ger oss en föreställning per år, vi har barnteatern på kultur-natten, en spelmanssaga och det återkommande gästspelet av 123 Schtunk sen är pengarna slut. Man kan, och ska alltid diskutera vad man ska köpa in. Frågan blir då ska man lägga allt på en föreställning på Grand eller välja alternativet med flera mindre produktioner. Vi i styrelsen har valt att ha det senare.

Vill man jämföra så har Simrishamn (100000 kronor) dubbelt så mycket som Trelleborg (50000 kronor) och Ystad (220000 kronor) mer än fyra gånger så mycket pengar att röra sig med.

Per-Åke Walldén

Trelleborgs

Riksteaterförening

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons