Annons
Insändare

Man har rätt till sin åsikt

Reaktion på Nellies insändare (den 23 oktober).
Insändare • Publicerad 6 november 2013
Många kritiserar rökarna för att de ofta pausar i arbetet, men det gör även de som dricker kaffe och sladdrar i stället för att göra sitt jobb, skriver Radojka Stojkov.
Många kritiserar rökarna för att de ofta pausar i arbetet, men det gör även de som dricker kaffe och sladdrar i stället för att göra sitt jobb, skriver Radojka Stojkov.Foto: Foto: Krister Larsson/TT

När jag tänker djupare på hur det fungerar inom äldreomsorgen så finns det personal som är: noggrann, duktig och professionell, men tyvärr finns det också de som är: ytliga, slarviga och viljelösa.

Just den sista gruppen gör att personalen som jobbar ordentligt får kritik i onödan.

Annons

Jag vet vad jag talar om – jag har jobbat som vikarierande vårdbiträde både på lasarettet och i de äldres hem i Enköping i fem år.

Jag flyttade till Trelleborg 1987 med hopp om att få fast tjänst inom vården. Jag praktiserade som undersköterska 1991 både på lasarettet och i hemmen.

På vissa ställen var det för mycket kaffedrickande och sladder om både personalen och patienterna. När jag påpekade problemet sa man att jag var negativ, det var inte populärt att höra sanningen.

Jag fick rådet att välja ett annat yrke, trots att jag redan jobbat inom vården i fem år.

Min slutsats är att många ville sätta munkavel på en – då går det bra. Jag fattar inte varför man inte får kritisera för att få till en förändring till det bättre.

Många kritiserar rökarna för att de ofta pausar i arbetet, men det gör även de som dricker kaffe och sladdrar i stället för att göra sitt jobb.

Nilla Olsson
Radojka Stojkov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons