Annons
Insändare

Man bör lära sig av sina misstag

Svar på Mikael Rubins (M) debattinlägg (den 17 april):
Publicerad 20 april 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Här planeras det nya fängelset på jordbruksmark.
Här planeras det nya fängelset på jordbruksmark.Foto: Tomas Nyberg

Jag är uppvuxen på landet med föräldrar som bedrivit lantbruk, just denna tiden är den absolut bästa när vårbruket är igång efter vintervilan. De öppna fälten och naturen tätt inpå, ögat kan vandra långt, att ha detta så nära . Många söker sig från storstäderna för att det är unikt, se bara på Österlen, och tänk om Trelleborg kunde bli lika attraktivt. Därför får man klump i magen när man läser Rubins insändare som jag ärligt talat inte riktigt förstår. Menar Rubin att debatten och beslutet som fattades 1992 och 2014 inte går att ändra på? I dag sju år senare vet vi att åkermark är en bristvara som vi skall vara rädd om. Vi har dessutom drabbats av en pandemi som har fått oss att bli mer medvetna om vikten att vara självförsörjande. Jag förstår inte politik men vet att man blir klokare med åren och lär av sina misstag och de man kan rätta till bör man just rätta till.

2018 hade vi en sommar som var extrem och vi blev då varse om lantbrukets betydelse och hur sårbara vi är, och vädret är inget vi styr över. Att gång på gång ta en bit värdefull åkermark håller inte längre.

Annons

Han skriver att Patrik Holmberg vänder kappan, jag vill istället säga all heder åt honom som kan erkänna ett misstag och ändra sig i frågan då han idag vet bättre. Om jag inte har fel så röstade Sverigedemokrater nej till rättspsyk med just argumentet att bevara åkermark och nu är de positiva till fängelset vad kallar man då detta.

Jag är säker på att Mikael Rubin gjort mycket bra för Trelleborg men just nu ser jag det inte utan jag ser bara allt dåligt. Otacksamt absolut, men så känner jag.

Jag är säker på att det finns andra vägar att gå än bygga fängelset för att skapa fler arbetstillfällen och hade man redovisat vilka kostnader det blir för kommunen/oss skattebetalare så är jag säker på att motståndet varit ännu större. Det låter bra med 300 arbetstillfällen men man måste även väga in kostnaderna och nackdelarna. Det är inte tal om att nyttja kollektivtrafik som tåg eller buss med denna placering.

Tacksam över allt engagemang och tid Fängelsefritt-gruppen lägger ner och som tar fram fakta, håller oss uppdaterade och belyser problemen.

MLNG

”Jag förstår inte politik men vet att man blir klokare med åren och lär av sina misstag och de man kan rätta till bör man just rätta till.”
MLNG
Annons
Annons
Annons
Annons