Annons
Insändare

Lyssna innan ni spetsar personalen

Insändare • Publicerad 10 juni 2005

Tisdagen den 7 juni hade vi på Trelleborgs Allehandas debattsida det stora nöjet att ta del av Egil Ahls bild av spjutspetsskolans utveckling i Trelleborg.

Vi blev oerhört häpna när vi några rader ner i texten kunde läsa att all skolpersonal hade fått vidareutbildning i pedagogik för att kunna stimulera eleverna till eget lärande.

Annons

Är det endast vi som har missat denna utbildning trots att vi haft 100 procent närvaro? Vi vill gärna få ett konkret svar på frågorna när, var samt vilket innehåll denna utbildning hade?

"Skolutveckling kan inte styras uppifrån, den måste komma från lärarna själva" stod det i det senaste numret av pedagogiska magasinet. Kanske initiativtagarna till spjutspetsskolan skulle ha lyssnat mer på de som berörs innan man på eget bevåg börjar spetsa sin personal.

Oroliga lärare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons