Annons
Insändare

Lyft fram de kommunala dagmammorna!

Varför är det så få som känner till att det finns kommunala dagmammor/dagbarnvårdare?
Insändare • Publicerad 21 oktober 2013
Lyft fram våra dagmammor och låt föräldrarna själv få avgöra var de vill ha sina barn., skriver Martina Zetterström. Foto: Albin Brönmark
Lyft fram våra dagmammor och låt föräldrarna själv få avgöra var de vill ha sina barn., skriver Martina Zetterström. Foto: Albin BrönmarkFoto: Albin Brönmark

Alla barn är inte lika, några klarar av eller trivs bäst i större grupper som på dagis. Andra behöver mindre grupper i en hemmiljö vilket dagmammorna kan erbjuda.

Varför gömmer då Trelleborgs kommun undan detta?

Annons

Är det inte varje familjs rätt at få välja hur och var man vill att ens barn ska bli omhändertaget, när man själv måste vara på jobbet.

På kommunens hemsida är det lätt att titta på de olika dagis som finns för att sedan göra ett val.

Men när det gäller Dagmammorna så finns de inte ens under samma flik. Du måste istället gå in på Familjedaghem/Pedagogisk omsorg, för mig klingar detta inte i öronen som ett dagis/dagmamma.

Ett riktigt ris till Trelleborgs kommun som inte lyfter fram och gör reklam även för våra så duktiga kvinnor som så kärleksfullt tar hand om, lagar mat åt, leker med och lär våra barn allt som ska kunnas.

Är min dotter borta från sin dagmamma en längre tid, säger hon att hon saknar henne och vill dit. Ett stort tecken på att det finns kärlek och värme i dagmammornas miljö.

Under sommaren blev fem dagmammor bara till fyra, pågrund av att det inte fanns några sökande.

Lyft fram våra dagmammor och låt föräldrarna själv få avgöra var de vill ha sina barn.

Nilla Olsson
Martina Zetterström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons