Annons
Insändare

Lösspringande hundar på stranden varken sunt eller bra

Kommentar till artikeln ”Grannar får inte klaga på flyttad hundbadplats” (den 22 mars 2022).
Trelleborg • Publicerad 5 april 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hundbadplatsen på Östra stranden ska flyttas österut.
Hundbadplatsen på Östra stranden ska flyttas österut.Foto: Privat/Tomas Nyberg

För det första handlar det om att dagens styre från början ville ha en in/utfart till/från hamnen österifrån för den tunga trafiken. När detta förslag förkastades döpte man om det och sa att det behövdes en ny evakueringsväg österifrån. För det andra handlar det inte om att flytta hundbadplatsen ”ett stenkast öster om den nuvarande” utan cirka 500 meter.

Men med tanke på att inga beslut finns i dagsläget på grund av mycket motstånd och definitivt nej från Trafikverket att in/utfart från hamnen skall ske österifrån, utan istället fortsätta utvecklas västerifrån, då finns det heller ingen anledning att flytta hundbadplatsen redan nu.

Annons

Kommunen vill att platsen skall förläggas så nära där vuxna och barn tillbringar mycket tid på stranden från vår till höst. Att använda strandskyddsdispens till detta ändamål är inte försvarbart. Att få strandskyddsdispens skall bara ske när det är ytterst nödvändigt och en ny hundbadplats anser jag inte vara nödvändig. Att ha lösspringande hundar på stranden och i vattnet så nära både barn och vuxna människor är varken sunt eller bra.

Dessutom kan många hundägare tyvärr inte tygla sina hundar, ej heller ta upp efter hundens behov och så får det absolut inte vara, varken på badstrand eller i vattnet där folk badar.

Det finns andra platser i Trelleborg som skulle vara mer lämpade för hundbadplats men definitivt inte i närheten av badplats där så många människor tillbringar tid.

Visst går det att överklaga, jag har själv gjort det häromdagen till Länsstyrelsen Skåne och idag fått svar från Växjö Tingsrätt, så jag avvaktar deras vidare svar nu.

Cecilia Schyllert

Annons
Annons
Annons
Annons