Insändare

Lokens öden

Insändare • Publicerad 22 januari 2007

De lok och järnvägsvagnar som länge fanns kvar i Trelleborgs centrals banhall, ömt och omsorgsfullt vårdade av entusiaster, flyttades i fjol till Klippan. I den jubileumsbok som nyligen kom i brevlådan beskrivs det som att de har flyttats till ett "nytt museum i Klippan". Möjligen är det så det har beskrivits för kommunen, och i viss mån är det så som har avtalats, men verkligheten är helt annorlunda. I stället för ett museum står vagnarna undanstoppade i ett plåtskjul vid en grusgrop utan möjlighet för besökare att få tillträde. Jo, vissa besökare har tydligen hittat dit eftersom vagnmaterielen redan har fått objuden påhälsning.

Är kommunen medveten om hur lok och vagnar sköts? Följer man upp det avtal som finns om hur kommunens egendom ska förvaltas? Den möda som i många år har offrats på lok och vagnar kan snabbt bli bortkastad om inget görs. Flytten handlade väl inte bara om att få materielen bortom synhåll för ansvariga politiker?

Mats Sjölin

vänsterpartiet Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.