Annons
Insändare

Lite mer Trelleborg och lite mindre oväsen

Insändare • Publicerad 23 juni 2005

Svar till Boende på Nygatan (den 18 juni).

Tack för din fina insändare. Jag och de boende i "mitt" hyreshus håller fullständigt med dig! Hur kan denna lagvidriga trafik få förekomma över huvud taget? Den är en stor fara – både direkt för alla som rör sig ute i trafiken – och indirekt genom att vi tvingas höra på detta malande motorbrummande på kvällarna och dessutom få vår nattsömn förstörd.

Annons

Jag tycker om att gå en liten runda på kvällen, innan jag lägger mig. Det har jag fått sluta med. Jag och många med mig vill inte utsätta sig för de ljudchocker som denna trafik åstadkommer och vi vill heller inte utsätta oss för risken att bli nedmejade på trottoaren. Om en bil kommer farande förbi en och trycker gasen i botten, får man bensinsmak i munnen! Äckligt!

Bilen överskrider kraftigt tillåtna hastighet kvälls-, nattetid och tidiga morgnar (mellan 05 och 06). Nygatans beläggning förstärker oljudet! Vi som bor på Nygatan känner oss helt maktlösa. Kommunen känner väl till problemen sedan flera år, men gör inget som får någon långvarig effekt.

Förvisso har en del polisiära åtgärder vidtagits och då var det tillfälligt bättre – men nu är det lika förfärligt igen – om inte värre!

Ett annat stort problem är musiken som strömmar ut genom bilarna, speciellt basens dunkande ljud. Detta kan pågå till cirka 3.00. Är det verkligen tillåtet att föra så mycket oväsen utomhus? Inomhus går det ju inte, för då blir man vräkt! Vi fasar redan för varma sommarmånader, då vi vill sova med öppet fönster. Fullständigt otänkbart!

Det är kommunens skyldighet att värna om alla medborgare och ta hänsyn till olika typer av boende. Nygatan med närhet till vårt lilla torg och helt underbara Stadspark är att betrakta som innerstadsmiljö och inte en genomfartsled! Allt fler kommuner förbjuder hastighet över 30km/tim runt och i stadskärnan och har infört förbud för fordonstrafik nattetid. Stäng av Nygatan/Torget och ändra utfarten därifrån. I en levande miljö kan flera generationer vistas ute tillsammans! Annars brer laglösheten lätt ut sig.

Fram för "Lite mer Trelleborg" och lite mindre avgaser och buller. Då kanske de turister som råkar hitta vägen upp till centrum tycker att Trelleborg är en liten trevlig stad, som de gärna skulle vilja återvända till.

Också boende på Nygatan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons