Insändare

Lindkvist vet bäst

Skolnämndens ordförande i Trelleborg, Sven Lindkvist (s), uttryckte för några veckor sedan med anledning av friskolan Kunskapsskolans etablering i Trelleborg att "förespråkar man denna friskola är det detsamma som att underkänna alla de duktiga politikerna i skolnämnden".
Insändare • Publicerad 22 augusti 2006

Tydligare än så har nog aldrig socialdemokraterna varit i sin överförmyndarpolitik. Det är väl självklart att det inte är skolpolitikerna som bäst vet var de unga trelleborgarna skall gå i skolan, utan eleverna själva och deras föräldrar. Med en friskola i Trelleborg ges eleverna möjlighet att välja var de skall gå i skola, istället för att bli utplacerade efter politikernas gottfinnande. Att vara skolpolitiker i Trelleborg och motverka denna friskola är detsamma som att underkänna alla elever och deras föräldrar!

Gustav Schyllert (m)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.