Annons
Insändare

Liberalerna och Lukas

Liberalernas partiråd bestående av 91 ombud fattade den 28 mars beslut om att söka stöd av SD i sin taburettjakt.
Publicerad 4 april 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Förvånansvärt många ombud var dåligt insatta i vad ett samröre med SD skulle kunna få för konsekvenser och lät sig nöja med 'vi tror på partiledningen och att de sätter ned foten', konstaterar skribenten.
Förvånansvärt många ombud var dåligt insatta i vad ett samröre med SD skulle kunna få för konsekvenser och lät sig nöja med 'vi tror på partiledningen och att de sätter ned foten', konstaterar skribenten.Foto: Henrik Montgomery/TT

Med en röstövervikt med 19 (!) gick denna lilla skara emot landsmötesbeslutet från 2018, vilket med majoritet klart beslutade att samröre med SD inte ska ske.

En försvinnande liten minoritet har alltså kapat partiet och dess färdriktning. Ett beslut, som framstår som totalt odemokratiskt – detta i ett parti som vill framstå som liberalt.

Annons

Debatten vid partirådets möte den 28 mars var under stundom förvirrande. Flertalet ombud var helt upptagna med att övertyga varandra om att lämna samarbetet med S och januariavtalet – vilket ju aldrig varit föremål för motsättningar. Förvånansvärt många ombud var också dåligt insatta i vad ett samröre med SD skulle kunna få för konsekvenser och lät sig nöja med 'vi tror på partiledningen och att de sätter ned foten'. - Suck.

Efter ett helt vuxenliv som liberal, flertalet år som aktiv, lämnade jag den 28 mars partiet, som nu övergivit sin identitet. Många med mig tydligen, bland andra Årets Liberal 2020 Abdukadir Salad Ali.

Det går verkligen undan för Liberalerna, som den 21 mars 2019 på sin Twittersida deklarerade:

'Sverigedemokraterna står för en auktoritär nationalism och vill att Sverige lämnar EU. De vill inskränka rätten till abort, ta bort rättigheter för hbtq-personer och styra kultur och media. Liberaler står för personlig frihet, jämnställdhet och öppenhet mot omvärlden.

Så NEJ. Det finns inget att förhandla om där.' - Suck.

Med adress partirådets beslut känns det så här i påsktider aktuellt med att minnas citat ref. Lukas 23:34:

'Fader, förlåt dem; ty de veta icke vad de göra'.

Rune Roth, Beddingestrand

PS: Lohikoski (numera Jomshof) som migrationsminister? - Tja, varför inte bjuda på det...

Annons
Annons
Annons
Annons