Annons
Insändare

”Liberalerna har hoppat över gränsen – undrar hur det känns?”

Högerkonservativa partier, likt de som styr i Trelleborg nu, brukar inte prioritera feministiska inslag i sin politik; de är inga feminister och prioriterar inte jämställdhet och stöd till främst utsatta kvinnor.
Publicerad 3 maj 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kvinnojouren och Brottsofferjouren och deras samarbete med kommunens sociala myndigheter sparar massor av pengar för kommunen, menar skribenten.
Kvinnojouren och Brottsofferjouren och deras samarbete med kommunens sociala myndigheter sparar massor av pengar för kommunen, menar skribenten.Foto: Jan Pettersson

Som det visar sig som ett led i detta är man heller inte beredda att heller satsa på Kvinnojouren och Brottsofferjouren, som på olika sätt hjälper utsatta personer, främst kvinnor. Samarbetet med kommunens sociala myndigheter i detta arbete är viktigt och skulle behöva ett betydligt större stöd för den verksamhet som de bedriver. Det sparar massor av pengar till kommunen. De icke-feministiska partierna Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och numera Liberalerna får räknas till denna skara. Liberalerna har tidigare benämnt sig som ett feministiskt parti, men i och med samarbetet med SD har de hoppat över gränsen. Undrar hur det känns?

”Att höja ersättningen till Kvinnojouren och Brottsofferjouren skulle kosta knappt 100 000 kronor.”
Jan-Erik Andersson, Trelleborg

Att höja ersättningen till Kvinnojouren och Brottsofferjouren skulle kosta knappt 100 000 kronor. Med ansvarslöst höjda arvoden som de skapat med tre nya kommunalråd, skulle det räcka med att de sänkte sin ersättning med 2 procent för att skapa utrymme för dessa organisationers framtida verksamhet och skapa mångdubbelt större besparingar för Trelleborgs kommun. Att fjanta med att man samtalar med andra kommuner, är bara svepskäl. Säg som det är, ni vill som icke-feminister inte stötta den här verksamheten för att den är inget prioriterat område för er.

Jan-Erik Andersson, Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons