Annons
Insändare

Lättare om man skrev med namn

Insändare • Publicerad 3 september 2007
Insändarskribenten undrar varför ingen reagerat tidigare och reserverat sig mot rivningen av Maglarps nya kyrka. ARKIVBILD
Insändarskribenten undrar varför ingen reagerat tidigare och reserverat sig mot rivningen av Maglarps nya kyrka. ARKIVBILDFoto: 

Svar till C-G.P (den 29 augusti).

Undertecknad, fullmäktigeordförande i Hammarlövs församling, vill klargöra varför jag ansåg debatten avslutad: Jag har lärt mig i olika nämnder och föreningar att man får finna sig i ett demokratiskt beslut.

Annons

Så fungerar samhället. Ibland lider man ett nederlag och ibland vinner man. Under de cirka tio år som denna fråga diskuterats har aldrig någon reserverat sig mot rivningen av Maglarps kyrka.

Varför har ingen reagerat tidigare? Kyrkan har inte använts på 31 år.

Vi skall se detta som en ombyggnad inte som en rivning.

Den nya gudstjänstplatsen som kommer att byggas blir en värdig plats på en kyrkogård och där olika aktiviteter kommer att anordnas.

Vem har sagt att alla gudstjänster måste hållas i en kyrkobyggnad? Vi måste se möjligheterna. Jag är säker på att alla blir nöjda när arbetet är klart.

På frågan om kyrkans tillgångar - jag är insatt i dessa. Bara för att man har tillgångar skall man inte strö pengar omkring sig. Det gäller att förvalta dem rätt.

Jag anser att debatten är ensidig då signaturen inte framträder med namn. Det hade varit lättare att träffas och gå igenom framtidsplanerna, då är det dessutom lättare att respektera olika åsikter.

Nils Svensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons