Annons
Insändare

Lätt att leva i lyx på andras bekostnad

Jag har läst Trelleborgs Allehandas granskning kring politikernas arvoden, om övernattningar på hotell och utbildningsresorna till Almedalen på skattebetalarnas bekostnad. Pengarna bara försvinner, som att kasta dem i sjön.
Publicerad 16 maj 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Efter att ha tagit del av TA:s granskning har skribenten reagerat på de lokala politikerna agerande.
Efter att ha tagit del av TA:s granskning har skribenten reagerat på de lokala politikerna agerande.Foto: Tomas Nyberg

Ingen kan få mig att tro att man blir en bättre politiker av överdrivna arvoden eller onödiga hotellövernattningar, trots att man bor i stan och kan ta sig hem till fots.

Det är omöjligt att få högre kompetens, samarbetar bättre och får mer kunskap under två dagars utbildning i Almedalen. Förresten – varför skicka 15 SD-politiker till Almedalen när det räcker med en representant för varje parti? Att åka så många visar på bristande samvete. Det blir så genomskinligt med alla argument och versioner som kommer i efterhand.

Annons

Om ni tror att vi skattebetalare är dumma och inte förstår så tar ni fel. Backa i stället, ta en funderare, erkänn att ni gjort fel och försök rätta till, fortsätter ni att släta över så visar ni att ni inte är beredda att ta ansvar för det ni gjort.

”Om ni tror att vi skattebetalare är dumma och inte förstår så tar ni fel.”
Stojkov Radojka

Enligt min åsikt så behöver det rensas ordentligt bland en del politiska representanter i Trelleborgs rådhus.

Ann Kajson Carlqvist (M) måste ha varit medveten om det slöseri med skattepengar som pågått innan hon valdes. Det är lätt att utnyttja situationen för eget intresse och få med sig många andra som vill ha högre arvoden. Som jag ser det går slöseriet med skattemedel fem år tillbaka och startade med SD-politikern Helmuth Petersén och hans gäng som tillsammans med dåvarande ordföranden Anita Persson ”planerade olika övningar som skulle stärka vi-känslan”. Det kunde man ha gjort lika bra i Trelleborg.

Jag fattar inte varför dess pengar inte kunde ha gått till vård, bland annat palliativa, som Helmuth Petersén i ord kämpat så hårt för på debattsidorna i Trelleborgs Allehanda.

Det är alltid lätt att vara galant med andras pengar. Jag står fast vid mitt!

Stojkov Radojka

Annons
Annons
Annons
Annons