GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Låt ”Trellehulla” bli Sydkustens pärla

I samband med vårt kommunval den 11 september skall vi folkomrösta om vilken väg trafiken från och till färjorna skall köra. Det finns två alternativ.
Publicerad 2 augusti 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten ser fram emot bryggbad i Sjöstaden.
Skribenten ser fram emot bryggbad i Sjöstaden.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ett alternativ är att vi skall ha kvar den gamla infarten från väster. Det andra alternativet är en ny östlig infart.

Jag är en urtrelleborgare som har sett stadskärnan avskärmas från sin hamn. Det är inte bara hamnen som har tagits ifrån oss trelleborgare, även känslan av att bo i en kuststad har försvunnit.

”Det är inte bara hamnen som har tagits ifrån oss trelleborgare, även känslan av att bo i en kuststad har försvunnit.”
Henrik

Bor man vid havet skall invånarna också ges möjlighet att i framtiden kunna nyttja hela kusten för avkoppling i en mysig omgivning. Det kan vara att ta ett dopp i havet från en brygga och avslutar med en kopp kaffe, kanske en bit mat på någon mysig restaurang i Sjöstaden. Allt detta och mer därtill kommer att bli verklighet om man bygger den nya stadsdelen.

Jag inser också att en förutsättning för byggandet av Sjöstaden är att västra hamninfarten stoppas. En flytt till Sjöstaden med havet som granne blir ett lyft för många av oss.

Låt oss döpa om vår stad från Trellehulla till Sydkustens pärla.

Henrik