Annons
Insändare

”Låt oss slippa känna rädsla, stress och hot”

Reaktion på Ann Kajson Carlqvists (M) svar till Fängelsefritt Trelleborg (den 17 mars).
Publicerad 27 mars 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att bebygga och för alltid förstöra cirka 50 ha av högklassig åkermark för fängelsebyggnad i stället för att ge den inhemska livsmedelsproduktionen förutsättningar att öka är för mig ofattbart, menar skribenten.
Att bebygga och för alltid förstöra cirka 50 ha av högklassig åkermark för fängelsebyggnad i stället för att ge den inhemska livsmedelsproduktionen förutsättningar att öka är för mig ofattbart, menar skribenten.Foto: Johan Nilsson/TT

Du säger du att du alltid kommer att vara så öppen och transparent som det bara går med en gränssättning mot vad kommunal lag eller annan svensk lag tillåter. Vad det tidigare kommunalrådet Mikael Rubin sagt kan du förstås inte gå in på, och naturligtvis vill du heller inte ange eller gå in på vilka eventuella diskussioner som förts med forskade eller de rapporter Rubin refererar till i samtal.

Du säger vidare att ”vad jag vill säga och understryka är att Kriminalvårdens satsning i Trelleborgs kommun är brett förankrad bland partierna i kommunen och att ni välkomnar denna satsning i Trelleborg”.

Annons

Att bebygga och för alltid förstöra cirka 50 ha av högklassig åkermark för fängelsebyggnad i stället för att ge den inhemska livsmedelsproduktionen förutsättningar att öka är för mig ofattbart. Det gör oss i Sverige mer sårbara vid kriser som vi eventuellt kommer att få uppleva framöver. Vi måste bli mer självförsörjande i Sverige, och vi märker nu efter kriget mot Ukraina hur det kan påverka oss negativt.

Politiker i andra delar av landet säger som jag; låt oss behålla och odla på god åkermark.

”Politiker i andra delar av landet säger som jag; låt oss behålla och odla på god åkermark.”
Cecilia Schyllert

Sverige och Europa är hotat och vi i Sverige måste bidra med mat och livsmedel. Dels till oss invånare i Sverige och även exportera till drabbade länder. Det handlar om att säkra all åkermark för all framtid för framtida behov. Därför finner jag det helt orimligt och ansvarslöst att dels från kriminalvården och framförallt våra politiker att förstöra den absolut bästa åkermarken i världen för all framtid.

Att anlägga ett fängelse gör man på mark som inte är brukbar så tänk till Ann Kajson Carlqvist!

Utöver ovan skrivna rader är det absolut inte sunt eller förnuftigt att anlägga ett stort fängelse så nära bebyggelse och skola. Vi vet alla vad som kan hända med de interner som får permission kan göra och vi vill inte ha det så nära oss här i Trelleborg. Nej, ett fängelse skall byggas långt bort från oss vanliga människor som försöker sköta oss så vi slipper känna rädsla, stress och hotade. Tänk om nu Ann!

Cecilia Schyllert

Annons
Annons
Annons
Annons