Annons
Insändare

Låt inte tjänstemän stå i skottlinjen

Svar till Trevor Dolan (den 7 januari).
Insändare • Publicerad 12 januari 2009

Folkpartiet ställer självklart upp på alla debatter om hur skolan i Trelleborg kan utvecklas bättre. Det är vi politiker som har det yttersta ansvaret, och då duger det inte att skicka fram tjänstemän i skottlinjen.

Tjänstemän är just det som ordet säger - lojala anställda som tjänar politikerna. Dessvärre tycks inte heller Trelleborgs Allehanda ha insett distinktionen mellan politiker och tjänstemän. Tidningens totala fokus på skolnämndernas respektive förvaltningschefer antyder detta. I gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden är det Trelleborgsalliansen som ger uppdrag till förvaltningen. Teknikcollege, vård- och omsorgscollege, lärlingsutbildningen, Campus Trelleborg och beslutet att tillsätta lektorer är exempel på frågor som vi politiker drivit hårt.

Annons

Trelleborgsalliansen i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har för övrigt helt avskaffat alla anspelningar på uttrycket "spjutspets" i måldokument och andra planer. Det är nämligen förmätet att tro att man med så begränsade resurser ska prestera i absolut framkant, vilket ordet "spjutspets" antyder.

I stället har vi valt "Kunskapsgymnasiet" som vår vision, och alla våra satsningar strävar dit. Att "Kunskapsgymnasiet" är en vision och inte redan verklighet är det deprimerande resultatet av decennier av socialdemokratiskt skolflum. Men alliansen kommer att ställa detta tillrätta, om vi får förtroendet framöver.

Lars Hemzelius, folkpartiet ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons