GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Låt hela Trelleborg bli lastbilsfritt”

Svar till LBP (den 26 mars).
Publicerad 31 mars 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten menar att man borde förbjuda all lastbilstrafik i Trelleborg.
Skribenten menar att man borde förbjuda all lastbilstrafik i Trelleborg.Foto: Willy Alm

För det första tycker jag när man har åsikter och skriver i tidningen att man skall skriva ut sitt namn och inte bara i detta fallet ”LBP”. Det visar lite att man inte vågar träda fram i ljuset.

Jag har själv jobbar med transporter sedan 1984 och sett järnvägens nedgång och lastbilarnas uppgång.

Redan på 1990-talet gjorde jag uttalande om att långväga lastbilstransporter genom Sverige i stället skulle fraktas på feederbåtar (mindre lastfartyg) till Halmstad, Oskarshamn, Göteborg, Stockholm, Norrköping, Gävle, Umeå för att undvika för mycket trafik på vägarna och då hade vi sluppit all trafik genom Trelleborg. Sedan kör chaufförerna från respektive hamn till sina närliggande områden så slipper de köra genom halva Sverige. Bättre för alla men främst för miljöns skull.

Att flytta trafiken från väster är bara att flytta avgaserna till öster i stället och här finns det också barn och barnbarn att ta hänsyn till så detta är ett ynkligt uttalande. I dag bråkas det om väster eller öster, nej låt hela Trelleborg bli lastbilsfritt, i alla fall de långväga. Det hade vi alla tjänat på.

Cecilia Schyllert