Insändare

Låt folket yttra sig

Insändare • Publicerad 18 januari 2007

Det blev ett helt fantastiskt resultat av TA:s namninsamling rörande E6, mer än var fjärde trelleborgare ställde upp. Jag är säker på att ännu fler samtycker. Grattis!

Nu kom den här "protesten" till efter att ett antal tragiska olyckor inträffat men kan möjligen reducera antalet framtida liknande händelser, en bra grej redan det.

Nu efteråt kan man tycka att det hade varit ännu bättre om trelleborgarna reagerat före men det förändrar inte det som redan skett.

Ute i stan pratas i dag mycket om den ökande innerstadstrafiken, om den ökande genomfartstrafiken, om den ökande färjetrafiken och som en direkt följd av detta: Den katastrofala nedsmutsningen av Trelleborgs miljö.

Gemene man känner sig inte "starka nog" att aktivt protestera och kräva förändring/förbättring. Trots att vi lever i en så kallad demokrati, där "folket bestämmer".

Kanske kunde man få en klar bild av vad "folket" tycker, om man på något sätt gav dem en möjlighet att yttra sig, komma med synpunkter och förslag och på så sätt ge de beslutande ett bredare underlag!

Lars Söderberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.